Een half uurtje advocaat bellen. Waarom niet?

 

Een half uurtje advocaat bellen. Waarom niet?

De economie van Nederland groeit, zelfs harder dan andere landen in de EU. Dat dit niet slechts loze woorden zijn, blijkt wel uit de verschillende vacatures die op sociale media aan te treffen zijn. Vandaag las ik nog vacatures van een assistent-accountant, een receptionist, installatie-monteur gezocht, enzovoorts. Ik las ook: de werkloosheid daalt gestaag.

Over het type contract dat moet worden aangeboden kan menig werkgever zich kopzorgen maken. Er zijn immers zoveel verschillende mogelijkheden: de uitzendovereenkomst, payrolling, ZZP, oproepcontract, contract voor bepaalde tijd, contract voor onbepaalde tijd, min-max contract, et cetera.

Een doolhof?

Met de invoering van de Wet Werk &Zekerheid is er bovendien voor de werkgever een nieuw doolhof aan vragen ontstaan. Na een halfjaarcontract ontstaat de aanzeggingsplicht, na twee jaren dienstverband is er recht op een transitievergoeding, een proeftijd kan niet altijd worden overeengekomen en een concurrentiebeding mag niet altijd. Kan ik überhaupt nog een ZZP’er inschakelen sinds de nieuwe wetgeving?

Even googelen op de verschillende definities lijkt voor de hand te liggen. Er zijn talloze juridische en ook HRM websites die u informatie bieden over de regels die voor verschillende contractvormen gelden.

Maar wat is in úw situatie de ideale oplossing? Wat weet Google over uw markt en over uw typische situatie? Dat laat zich niet eenvoudig in een zoekterm vangen.

U verandert mee!

De rol van advocaten verandert steeds meer, net zoals de rol van accountants is veranderd. Waar de accountant voorheen zijn geld verdiende met het opstellen van jaarrekeningen, is deze tegenwoordig een proactief bedrijfsadviseur. Advocaten komen niet slechts meer voorrijden als het huis in brand staat, maar treden steeds vaker op als preventie-adviseur.

Een half uurtje voorlichting door een gespecialiseerde arbeidsrecht-advocaat. Waarom niet?

 

Neem contact met ons op.
Dennis Wouda
dennis@kaliberadvocaten.nl
06 41295253

Blogs over Aansprakelijkheid, Afschaffing

Het slapende dienstverband wakker geschud.
Aansprakelijkheid - 11 november 2019
Help! Mijn auto is stuk.
Aansprakelijkheid - 30 augustus 2018