Bestuursrecht

Definitie: juridische regels die bepalen welke rechten de overheid heeft.

U zoekt een specialist in bestuursrecht in Groningen? Bij Kaliber advocaten beschikt u altijd over een vast bereikbaar aanspreekpunt omtrent zaken als onderzoek, advies, vergunning aanvraag, aanbesteding, aanvechten van boetes of geweigerde vergunningen, beroep en bezwaar in andere procedures. Vanzelfsprekend behandelen we elk vraagstuk met zorg, zorgvuldigheid en persoonlijke betrokkenheid. Zodat u zich kunt richten op dingen die u zelf belangrijk vindt.

Horeca:

Wie onderneemt in de horeca heeft te maken met allerlei regels. Denkt u aan de Wet Bibob en vergunningen voor de drank en standplaats.

Productiebedrijven:

Heeft u te maken met ingewikkelde procedures rondom een melding, bodemverontreiniging of een milieu vergunning? Of overweegt u een schadevergoeding te vragen bij overheidsaansprakelijkheid? Kaliber Advocaten adviseert uw persoonlijk, betrokken en met resultaat.

Recreatiepark:

Voor de aanleg, draaiend houden of uitbreiding van een recreatiepark zijn vele vergunningen nodig. Met Kaliber Advocaten ziet u geen vergunning over het hoofd. Wij zien en kennen de betekenis van de kleine lettertjes als geen ander. Ook voor advies bij het aanvragen van toestemming voor permanente bewoning of verhuur van uw vakantiewoning kunt u terecht bij onze specialisten.

Agrarische bedrijven:

Het agrarisch recht omvat specifieke regels, zoals pacht, ruilverkaveling, onteigening, melkquotum, Toeslag rechten, mestwetgeving, milieusubsidies, dierenwelzijn en maatregelen tegen besmettelijke dierziekten. Veel van de wetten en regels waar boeren en tuinders mee te maken hebben, zijn afkomstig uit ‘Brussel’ en veranderen vaak. Heeft u als agrariër schade geleden door overheidsmaatregelen en bent u van mening dat de overheid aansprakelijk is? Kaliber Advocaten kent uw branche, zodat we met persoonlijke inzet snel tot een bevredigend resultaat komen.

Onderwijs:

Twijfelt u aan de juistheid van de behandeling van uw gehandicapte of hoogbegaafde kind? Vindt u dat uw kind onterecht een negatief studieadvies heeft gekregen? Om te weten wat u mag verwachten van de onderwijs instelling, krijgt u te maken met de vele regels van het onderwijs recht. Met de brede ervaringVan Kaliber Advocaten vinden we samen met u snel de weg naar eerlijke antwoorden en passende oplossingen voor uw kind(eren).

Bouwsector/infrastructurele werken:

Of het nu om een vastgoedproject, de aanleg van nieuwe natuur, het aanpassen van een rondweg of plaatsen van windmolens gaat, al deze projecten hebben te maken met wettelijke procedures. Vertrouw op de eerlijke en heldere adviezen van Kaliber Advocaten. Wij hebben een ruime ervaring in aanbesteding, grondexploitatie, ruimtelijke plannen en milieueffectrapportages.

Waarom Kaliber Advocaten Groningen?

– Kaliber kent de markt en overheden in Groningen en Drenthe – Persoonlijke benadering – Doortastend met focus op winnen

Neem contact met ons op.

Martijn van der Veen
martijn@kaliberadvocaten.nl
06 53538119

Recente blogs

Iets over de toegang tot het recht
Bezwaar en beroep - 12 mei 2021