Personen- en familierecht

Definitie Wikipedia: Het personen- en familierecht is het onderdeel van het burgerlijk recht dat zich bezighoudt met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding en andere zaken in verband met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen.
In de privésfeer kun je ineens te maken krijgen met een ingewikkelde situatie, waar je met onvoldoende kennis van de wet niet uit komt. Bijna altijd gebeurt dat ook nog eens ‘op het verkeerde moment’ – in een periode van je leven waarbij toch al alles op zijn kop gezet dreigt te worden. Een echtscheiding bijvoorbeeld, met volop vragen over boedelscheiding, alimentatie, misschien een contactregeling voor de kinderen, ouderlijk gezag dat ter discussie staat. Schulden? Recht op pensioen? Erfrecht, nog zo’n voorbeeld: op een toch al verdrietig moment zijn er plotseling ook nog zakelijke dingen te regelen, of je wilt of niet. En we geven graag advies, nog voordat je iets ondertekent. Op tijd alles netjes regelen, met duidelijke afspraken, betekent vaak dat ‘hard tegen hard’ niet eens nodig zal zijn. Want zeker bij familierecht – waarbij de betrokkenen elkaar meestal goed kennen – kan tactvol en begripvol het wel eens winnen van strijdbaar en precies volgens de droge letter van de wet.

Wat nu?

Analyse – Advies – Onderhandelen – naar de rechter:

In de meeste gevallen vindt eerst een gesprek plaats waarbij een inventarisatie plaatsvindt van wat u wenst en wat er mogelijk is. Ingeval van echtscheidingen kunt u samen één advocaat kiezen, maar niet altijd is dat mogelijk. Wij zorgen voor een zorgvuldige voorlichting, in uw belang. Wij (onder)handelen nooit zonder met u af te stemmen. Wij (onder)handelen met het doel u van uw kopzorgen te bevrijden. Soms is een procedure nodig. Ook in dat geval werkt u met uw advocaat samen. Om dat te bereiken wat nodig is.

Wist u dat?

  • 1 op de 3 huwelijken stranden?
  • Dat inzake echtscheidingen juridisch gezien het belang van de kinderen altijd voorop staat?
  • Dat het familierecht voortdurend in beweging is?

Neem contact met ons op.

Martijn van der Veen
martijn@kaliberadvocaten.nl
06 53538119

Recente blogs

Iets over de toegang tot het recht
Bezwaar en beroep - 12 mei 2021